Zet collega’s van de BHV in het zonnetje

21 september 2015 | Door redactie

Soms is het moeilijk om vrijwilligers te vinden die de taak van bedrijfshulpverlener op zich willen nemen. Logisch, want het is niet zomaar iets; de BHV’er is verantwoordelijk voor uw veiligheid! Een beetje waardering is dus op zijn plaats.

Dag van de BHV wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden op de eerste maandag van november. Dit jaar is dat dus op 2 november. De nadruk ligt op de collega’s van de BHV’ers; realiseren zij zich wel genoeg wat de BHV’er allemaal doet en hoe belangrijk deze functie is? De bedrijfshulpverlener zorgt ervoor dat alle medewerkers in geval van een calamiteit zo snel mogelijk in veiligheid worden gebracht. Daarom zijn ontruimingsoefeningen ook zo belangrijk. BHV’ers die dit vaak oefenen zijn goud waard en niet lastig of overbodig.

Vraag het gratis promotiepakket aan

Ook verleent de BHV’er eerste hulp. Dat dat nodig is, blijkt uit de cijfers: in 2013 liepen in Nederland 458.000 werknemers lichamelijk letsel of geestelijke schade op door een ongeval tijdens het werk. Dat komt neer op een op de vijftien werknemers. Op de dag van de BHV wordt ook bekendgemaakt wie de eretitel BHV’er van het Jaar mag dragen en daarvoor beloond wordt met een award en een cheque ter waarde van € 1000, -. Wilt u ook uw collega’s van de BHV eens in het zonnetje zetten? U kunt nog tot en met vrijdag 25 september een gratis promotiepakket aanvragen via dagvandebhv.nl.