Gratis scan helpt bij keuze vestigingsplaats

13 maart 2017 | Door redactie

Als uw organisatie onderzoek doet naar een nieuwe vestigingsplaats, valt het soms niet mee om objectieve informatie te verzamelen. Wellicht kunt u dan uw voordeel doen met de zogeheten locatiescan van het Centraal Bureau voor de Statistiek en de Kamer van Koophandel.

Zij weten precies hoeveel ondernemingen er jaarlijks starten en stoppen in een vestigingsplaats (tool). Of wat de gemiddelde klant daar jaarlijks te besteden heeft. Die gegevens kunnen voor uw organisatie erg behulpzaam zijn bij het vergelijken van verschillende vestigingsplaatsen.

Overlevingskansen in uw branche

Voor de locatiescan vult u in naar welke plaats u onderzoek doet en in welke branche u actief bent. Let er overigens wel op dat hierbij de branche-indeling van het CBS (pdf) gebruikt wordt. Dat kan soms wat gekunsteld aandoen, omdat u wellicht niet direct de branche vindt die helemaal op uw organisatie slaat.
Binnen een paar minuten ontvangt u per mail een rapport met gegevens over onder meer hoeveel ondernemingen er elk jaar starten en stoppen in uw beoogde vestigingsplaats en wat de overlevingskansen zijn in uw branche. Ook de inwoners worden onder de loep gelegd: hoe zijn de leeftijdsgroepen verdeeld, wat zijn de gemiddelde inkomens?

Rapport tot 1 mei gratis

Uiteraard geeft een volledig marktonderzoek of een kwalitatief onderzoek een diepgravender inkijkje in de markt. Maar met dit document kunt u al snel enig inzicht krijgen of het een goed idee is om uw organisatie in een plaats te vestigen. Tot 1 mei 2017 is de locatiescan nog gratis. Daarna kost het opvragen van een rapport € 10.

Bijlagen bij dit bericht