Eerst boekhoudsoftware updaten, daarna deponeren met SBR

29 juni 2017 | Door redactie

Gaat uw organisatie binnenkort de jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel? Op sbrsoftwarecheck.nl kunnen organisaties nakijken of de boekhoudsoftware geschikt is om te deponeren met Standard Business Reporting (SBR).

Organisaties die vallen onder het jaarrekeningregime (tool) voor middelgrote ondernemingen, zijn verplicht de jaarrekening vanaf het boekjaar 2017 te deponeren met SBR. In dit geval is het belangrijk dat de boekhoudsoftware up-to-date is. De online check van sbrsoftwarecheck.nl geeft aan of dit zo is. Deze tool is op twee manieren in te vullen:

  • Optie 1: Eerst de eigenschappen van de boekhoudsoftware kiezen en daarna het overzicht van geschikte leveranciers van boekhoudsoftware bekijken.      
  • Optie 2: Eerst het overzicht van leveranciers van boekhoudsoftware bekijken en daarna zelf geschikte leveranciers selecteren.

Informatie verzamelen

De online check die de website sbrsoftwarecheck.nl aanbiedt, is een gezamenlijk initiatief van tien koepelorganisaties waaraan zowel accountants, adviseurs als fiscalisten deelnemen. Op sbrsoftwarecheck.nl kunnen organisaties ook terugvinden welke SBR-functionaliteiten uw softwareleverancier aanbiedt. Naast de online check kunnen organisaties de website dus ook gebruiken om informatie te verzamelen. Hierdoor kunnen organisaties software op tijd updaten of vernieuwen.

Wilt u meer weten over SBR? Bestel dan het FA-dossier dat geheel aan SBR gewijd is.