Mkb moet boekhouden met nieuwe software

9 juni 2016 | Door redactie

Uw organisatie heeft een softwarepakket met up-to-date functies nodig om informatie aan te leveren bij de bank, het Centraal Bureau voor de Statistiek en de Belastingdienst. Deze nieuwe functies zijn ook nodig om te voldoen aan nieuwe wetgeving, zoals het deponeren van de jaarrekening via Standard Business Reporting (SBR). Onderzoeksbureau GBNED heeft de eigenschappen waarover uw software moet beschikken onlangs op een rij gezet en gebundeld in de gratis gids boekhoudsoftware 2016.

Organisaties kunnen bijna niet meer zonder administratieve software. Bekende digitale portals waar organisaties mee te maken krijgen zijn bijvoorbeeld: SBR, Digipoort en SEPA (tools). Mogelijk maakt uw organisatie ook gebruik van bijvoorbeeld e-facturering (tool). Het softwarepakket moet aansluiten op deze toepassingen. In de gratis gids boekhoudsoftware 2016 kan uw organisatie terugvinden welke softwarepakketten het beste voldoen aan de verwachtingen. De informatie uit deze gids is toegespitst op organisaties van allerlei soorten omvang: zzp’ers, kleine mkb-ondernemingen, middelgrote mkb-ondernemingen, grote ondernemingen en multinationals.

Twee nieuwe functies

De gids besteedt ook aandacht aan trends en actuele onderwerpen. Voor de categorie zzp’ers en kleine mkb-ondernemingen zijn er ten opzichte van de gids uit 2015 twee functies toegevoegd aan de vergelijking:

  • De autorisatie van inkomende facturen: een beoordeling/ goedkeuring van de inkomende facturen voorkomt dat ongewenste facturen betaald worden.
  • Het deponeren van de jaarrekening via SBR: kleine ondernemingen moeten vanaf het boekjaar 2016 de jaarrekening deponeren met SBR. 

Bijlagen bij dit bericht

Financiële administratie
E-learning | VideoCollege 20 minuten