Update het grootboek met SBR referentiecodes

25 januari 2017 | Door redactie

Er is onlangs een lijst gepubliceerd met referentiecodes die organisaties nodig hebben om het grootboek via het Referentie Grootboek Schema (RGS) te koppelen aan de standaarden van Standard Business Reporting (SBR). Organisaties hebben deze codes nodig om het grootboek te actualiseren.

Het totale RGS bestaat uit referentiecodes, referentiegrootboeknummers, grootboekomschrijvingen en omslagcodes. De referentiecodes zijn nodig om het grootboek (e-learning) te updaten voor de rapportage met SBR. In de onderstaande tabel zijn de gepubliceerde referentiecodes weergegeven. Organisaties die verwijzen naar het RGS mogen deze lijst in principe niet wijzigen of uitbreiden.

Een eigen omschrijving van de grootboekrekening

De omschrijving van de grootboekrekeningen staat vrij, op voorwaarde dat de gemaakte omschrijving de aard van de grootboekrekening duidelijk aangeeft. Organisaties die de standaard grootboekomschrijvingen uit de onderstaande tabel aanhouden weten zeker dat de omschrijving voldoende is. De niveau-omschrijving uit de onderstaande tabel is ontleend aan de vijf meest gebruikte Nederlandse grootboekschema’s. Er zijn vijf hiërarchische niveaus: verantwoording winst-en-verliesrekening of balans, hoofdrubriek, rubriek, grootboekrekening en mutatie.

Grootboek referentiecodes voor SBR.JPG

Bijlagen bij dit bericht

Werken met het grootboek
E-learning | VideoCollege 14 minuten