Apart formulier voor indienen BTW-suppletie

22 februari 2012 | Door redactie

Na het indienen van de BTW-aangifte kunt u natuurlijk merken dat er te veel of te weinig BTW is betaald. U kunt dit echter corrigeren door het indienen van een BTW-suppletie. Heeft u de afgelopen vijf jaar te veel of te weinig BTW aangegeven dan bent u sinds 1 januari 2012 zelfs verplicht om een suppletieaangifte in te dienen. Na 1 april 2012 moet u hiervoor het suppletieformulier van de Belastingdienst gebruiken.

U bent verplicht om suppletieaangifte te doen zolang de naheffingstermijn loopt, dus gedurende vijf jaar na het jaar waarover u suppletie moet doen. De Belastingdienst kan een vergrijpboete opleggen, indien u het indienen van een correctie achterwege laat. Vanaf 1 april 2012 moet u de suppletieaangifte met een verplicht gesteld formulier indienen. Er zijn een tweetal formulieren beschikbaar. Het formulier ‘Suppletie omzetbelasting tot en met 2009’ (pdf) en ‘Suppletie omzetbelasting vanaf 2010’ (pdf). U kunt natuurlijk ook digitaal een verzoek sturen naar de Belastingdienst via het beveiligde gedeelte van de website.

BTW-correcties tot € 1.000

De kleine BTW-correcties hoeft u niet te corrigeren met het suppletieformulier, maar kunt u verwerken in uw eerstvolgende aangifte BTW. Dit is mogelijk tot een te betalen of terug te krijgen bedrag van € 1.000. Let er wel op dat u de correcties in de juiste rubriek van de aangifte verwerkt. Bij correctie in de reguliere aangifte ontvangt u geen naheffingsaanslag of afzonderlijke teruggaafbeschikking.