BTW-Alert app Belastingdienst handige geheugensteun

21 december 2017 | Door redactie

Goederen en diensten die zijn afgeleverd door uw onderneming, moet de financiële administratie uiterlijk op de 15e dag van de maand volgend op deze levering factureren. Om te voorkomen dat u begin 2018 de BTW-afdracht van de laatste facturen en het laatste BTW-tijdvak van 2017 vergeet, is de BTW-Alert app van de Belastingdienst een handig hulpmiddel.

De in facturen (tool) verwerkte BTW moet uw onderneming afdragen in het tijdvak waarin de factuur is uitgereikt. Begin 2018 moet u de laatste facturen en het laatste BTW-tijdvak van 2017 niet vergeten! Om te voorkomen dat uw onderneming de BTW-aangifte te laat indient, biedt de Belastingdienst de BTA-Alert app aan. Deze app zet de aangiftedata van het nieuwe boekjaar 2018 op een rij en biedt toegang tot een tool waarmee u betalingskenmerken kunt opzoeken. Ook kunt u aan uzelf een herinnering laten sturen wanneer u aangifte moet doen. U kunt de app gebruiken voor meerdere ondernemingen tegelijk, ook als deze verschillende aangiftetijdvakken hebben.

Deadlines voor de laatste BTW-tijdvakken

De deadlines die voor het laatste BTW-tijdvak gelden, zijn afhankelijk van het BTW-tijdvak dat uw onderneming volgt:

  • Doet uw onderneming per kwartaal of per maand BTW-aangifte, dan moet de laatste BTW-aangifte (tool) van 2017 uiterlijk 31 januari 2018 bij de Belastingdienst binnen zijn.
  • Doet uw onderneming per jaar aangifte? Dan moet de BTW aangifte van 2017 vóór 1 april 2018 bij de Belastingdienst binnen zijn.

 De  BTW-Alert app die u helpt dit soort data niet te vergeten, is verkrijgbaar in de iTunes appstore en Google play