Dien uw BTW-aangifte eerder in bij de fiscus

22 april 2015 | Door redactie

De Belastingdienst verwacht dat het eind april erg druk zal zijn op de website. Dit kan zorgen voor problemen bij het inloggen. De fiscus heeft ondernemers daarom een e-mail gestuurd met het verzoek om al vóór 24 of 27 april de BTW-aangifte in te dienen om deze problemen te voorkomen.

Vóór 1 mei moet de aangifte inkomstenbelasting 2014 van veel particulieren bij de Belastingdienst binnen zijn. Veel ondernemers moeten voor die datum ook de aangifte BTW verzorgen. Dit betekent dus topdrukte bij de Belastingdienst. In het bericht ‘Tot 4 februari de tijd voor uw aangifte BTW’ kon u lezen dat de fiscus eerder dit jaar al problemen had met de deadline voor de BTW-aangifte voor het vierde kwartaal. De Belastingdienst is bang dat die problemen zich ook dit kwartaal weer gaan voordoen. Het verzoek om eerder aangifte in te dienen moet dat voorkomen.

Betalingen moeten uiterlijk 30 april 2015 binnen zijn

In de e-mail geeft de Belastingdienst aan dat de eventuele betalingen niet direct met de aangifte gedaan hoeven te worden. De fiscus moet deze verschuldigde BTW uiterlijk 30 april 2015 binnen hebben. Om boetes te voorkomen is het belangrijk dat u op tijd bent met de aangifte en de betaling. Gaat u BTW-aangifte doen, dan kunt u dat volgens de Belastingdienst het beste ’s ochtends, ’s middags tussen 15:00 en 18:00 uur en ’s avonds ná 22:00 uur doen. Het is dan namelijk een stuk rustiger op de website van de Belastingdienst.