Eindelijk mogelijk om BTW-aangifte met iDeal te betalen

14 november 2022 | Door redactie

Ondernemers die via Mijn Belastingdienst Zakelijk BTW-aangifte doen kunnen deze voortaan na het insturen ervan meteen met iDeal betalen. De Belastingdienst heeft deze betaalmogelijkheid eindelijk mogelijk gemaakt.

BTW-ondernemers moeten hun BTW-aangifte per maand, kwartaal of per jaar doen. De Belastingdienst stuurt geen aanslag. De BTW-ondernemer moet het eventueel verschuldigde bedrag zelf aan de fiscus overmaken. Tot nu toe was het nog niet mogelijk om deze BTW te betalen met iDeal bij afronding van de aangifte (toolbox) via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Maar daar is vanaf 8 november 2022 verandering in gekomen. De fiscus heeft bij de ingestuurde aangifte nu namelijk een iDeal-betaallink opgenomen.

Geen gegevens meer overtypen

De BTW-ondernemer hoeft daardoor geen gegevens meer over te typen, betalingskenmerk en het verschuldigde BTW-bedrag zijn al ingevuld. Maandaangevers kunnen hun aangifte van november al met iDeal betalen. Voor kwartaalaangevers gaat dit gelden voor de betaling van hun aangifte over het 4e kwartaal.
Houd er bij de laatste BTW-aangifte van het jaar (infographic) rekening mee dat alle correcties en afrekeningen worden meegenomen. Als na het doen van de aangifte nog blijkt dat er te weinig BTW is afgedragen, moet de BTW-ondernemer een suppletieaangifte BTW (V&A) indienen.

Bijlagen bij dit bericht