Fiscus controleert extra op melding BTW-schuld

29 augustus 2013 | Door redactie

Had u nog een BTW-schuld openstaan over de jaren 2008 tot 2012 en heeft u dit netjes gemeld bij de Belastingdienst, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. De fiscus controleert hier vanaf nu namelijk extra scherp op. Als u zelf een correctie indient, kunt u een hogere boete voorkomen.

Mogelijk heeft uw bv ook een BTW-schuld op de balans staan. Deze ontstaan vaak als bij het samenstellen van de jaarrekening blijkt dat er over een bepaald jaar te weinig BTW is afgedragen. De verschuldigde BTW moet u dan alsnog aangeven via een suppletieaangifte met het formulier van de Belastingdienst. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete van 10% van het openstaande bedrag. Corrigeert u uw BTW-aangifte door middel van een suppletieaangifte voordat u een aanslag opgelegd heeft gekregen, dan is de boete maximaal 5%. 

Uitstel vragen om betaling schuld

De Belastingdienst controleert of u geen openstaande BTW-schuld heeft door uw aangifte vennootschapsbelasting te vergelijken met uw BTW-aangiften. Eventuele correcties worden ook meegenomen. Als blijkt dat u een schuld heeft, ontvangt u eerst een brief om uw aangiftegegevens te controleren. Mocht het u niet lukken om de schuld te betalen, dan kunt u om uitstel vragen.