Tot 4 februari de tijd voor uw aangifte BTW

2 februari 2015 | Door redactie

De Belastingdienst heeft weer te maken gehad met een technische storing. Hierdoor was het afgelopen vrijdag niet mogelijk om uw aangifte BTW digitaal te versturen naar de Belastingdienst. U krijgt daarom tot 4 februari de tijd om uw aangifte BTW in te dienen. Dit uitstel geldt echter niet voor de betaling van de BTW.

Doet u per kwartaal of per maand aangifte BTW, dan moest u uiterlijk 31 januari 2015 de aangifte over het vierde kwartaal van 2014 indienen. Technische problemen maakten het afgelopen vrijdag echter onmogelijk om in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst. Het was dus niet mogelijk om de aangifte in te dienen. Vorig jaar waren er ook al problemen bij de deadline voor de aangifte over het derde kwartaal.

Geen boete voor aangifteverzuim

De Belastingdienst heeft daarom aangekondigd dat u uitstel krijgt voor het indienen van de aangifte BTW. De aangifte moet uiterlijk 4 februari bij de fiscus binnen zijn. Uiteraard krijgt u dan niet te maken met een boete voor een aangifteverzuim. Dit is anders voor de betaling van de BTW, want er was geen storing in het betalingsverkeer. De aangifte is niet nodig voor het doen van de betaling. U moest dus gewoon vóór 1 februari betalen. Als u te laat betaalt, kunt u wel een verzuimboete krijgen.