Voor 1 april BTW-correctie indienen

6 maart 2015 | Door redactie

Bent u er bij het opmaken van de jaarrekening achter gekomen dat u in 2014 te weinig of te veel BTW heeft afgedragen? Corrigeer dit dan voor 1 april 2015 met een suppletieaangifte. Als u de BTW binnen drie maanden na afloop van het jaar waarin u BTW moet betalen herstelt, betaalt u geen belastingrente.

Als uw onderneming dit jaar of in de afgelopen vijf jaar te veel of te weinig BTW heeft betaald, kunt u dit met een BTW-suppletie corrigeren voor een bepaald tijdvak of een heel kalender- of boekjaar. Hiervoor kunt u het formulier Suppletie omzetbelasting gebruiken. Gaat het om een correctie lager dan € 1.000, dan kunt u de correctie direct verrekenen in de eerstvolgende BTW-aangifte. U krijgt dan geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag van de Belastingdienst.

Voorkom belastingrente

Het is belangrijk dat u de suppletie op tijd indient. U betaalt dan geen belastingrente. Vóór 1 april 2015 moet de suppletie over de BTW-aangifte van 2014 bij de Belastingdienst binnen zijn. De fiscus kan mogelijk nog wel een verzuimboete opleggen. Corrigeert u de BTW niet en de Belastingdienst komt daar op een later moment achter, dan kunt u een vergrijpboete krijgen.

Dringende vragen over de BTW-suppletie?

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de BTW-suppletie, dan kunt u deze als Premium-abonnee ook gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!