Voor 10 april registreren voor MOSS-regeling

25 februari 2015 | Door redactie

Onlangs heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën antwoord gegeven op Kamervragen over de Mini-One-Stop-Shop-regeling (MOSS-regeling). Als u zich voor 10 april 2015 registreert bent u nog op tijd om vanaf 1 januari 2015 gebruik te mogen maken van deze regeling. Binnenkort stelt de Belastingdienst een digitaal registratieformulier beschikbaar.

Tot 1 januari 2015 was de levering van digitale diensten in verschillende EU-lidstaten belast in het land waar uw onderneming is gevestigd. Per 1 januari 2015 is dit gewijzigd. De plaats van levering is nu namelijk de lidstaat waar de consument woont. Het gevolg is dat u in iedere EU-lidstaat, waar u digitale diensten levert, BTW-aangifte moet doen. Met de MOSS-regeling voorkomt u dit.

Digitaal registratieformulier binnenkort beschikbaar

De MOSS-regeling houdt in dat u in uw eigen lidstaat aangifte doet. De nationale belastingdienst zorgt er vervolgens voor dat de andere EU-lidstaten de verschuldigde belasting ontvangen.Onlangs heeft staatssecretaris Wiebes antwoord gegeven op Kamervragen over de MOSS-regeling. Hieruit blijkt dat ondernemers die zich voor de tiende van de maand volgend op het kalenderkwartaal registreren, nog gebruik kunnen maken van de MOSS-regeling vanaf de afgelopen maand januari. Registreer u dus voor 10 april 2015! De Belastingdienst stelt dit voorjaar een digitaal registratieformulier beschikbaar in het Persoonlijk Domein (PD).

Dringende vragen over de MOSS-regeling?

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de MOSS-regeling, dan kunt u deze als Premium-abonnee ook gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!