Voor 24 of 27 april 2015 BTW-aangifte indienen

23 april 2015 | Door redactie

Aan het einde van deze maand verwacht de Belastingdienst topdrukte op haar website. Om problemen met het indienen van de BTW-aangifte te voorkomen, heeft de fiscus een e-mail verstuurd naar ondernemers. In dit bericht vraagt de Belastingdienst aan u om de aangifte vóór 24 of 27 april 2015 in te dienen.

De verwachte topdrukte wordt veroorzaakt doordat de indiening van de BTW-aangifte samenvalt met het insturen van de aangifte inkomstenbelasting 2014. Vóór 1 mei moet de aangifte inkomstenbelasting 2014 van veel particulieren bij de Belastingdienst binnen zijn. Veel ondernemers moeten voor die datum ook de aangifte BTW verzorgen. Dit betekent dus topdrukte bij de Belastingdienst. Al eerder dit jaar had de fiscus problemen met de deadline voor de BTW-aangifte voor het vierde kwartaal. De Belastingdienst is bang dat die problemen zich ook dit kwartaal weer gaan voordoen. Het verzoek om eerder aangifte in te dienen moet dat voorkomen.

Betalen mag ook op een later moment

In de e-mail geeft de Belastingdienst aan dat de eventuele betalingen niet direct met de aangifte gedaan hoeven te worden. De fiscus moet deze verschuldigde BTW uiterlijk 30 april 2015 binnen hebben. Om boetes te voorkomen is het belangrijk dat u op tijd bent met de aangifte en de betaling. Gaat u BTW-aangifte doen, dan kunt u dat volgens de Belastingdienst het beste ’s ochtends, ’s middags tussen 15:00 en 18:00 uur en ’s avonds ná 22:00 uur doen. Het is dan namelijk een stuk rustiger op de website van de Belastingdienst.

Dringende vragen over de BTW-aangifte?

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de BTW-aangifte, dan kunt u deze als Premium-abonnee ook gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!