Voorkom drukte bij BTW-aangifte

24 april 2015 | Door redactie

Vanwege de verwachte drukte op de website van de Belastingdienst, kunt u problemen krijgen met het inloggen als u uw BTW-aangifte wilt doen. De fiscus roept u op om de BTW-aangifte daarom al vóór 27 april te doen.

Particulieren moeten voor 1 mei hun aangifte inkomstenbelasting over 2014 ingestuurd hebben. Uw bv moet voor die datum ook de aangifte BTW verzorgen. Dit alles leidt tot topdrukte bij de systemen van de Belastingdienst. De Belastingdienst is bang dat dit tot problemen gaat leiden. Als u voor uw bv dus eerder aangifte doet, voorkomt u dat het mis gaat, met alle gevolgen van dien.

Geld moet uiterlijk 30 april op de rekening staan

In de e-mail geeft de Belastingdienst aan dat de eventuele betalingen niet direct met de aangifte gedaan hoeven te worden. De fiscus moet deze verschuldigde BTW uiterlijk 30 april 2015 binnen hebben. Om boetes te voorkomen is het belangrijk dat u op tijd bent met de aangifte en de betaling. Gaat u BTW-aangifte doen, dan kunt u dat volgens de Belastingdienst het beste ’s ochtends, ’s middags tussen 15:00 en 18:00 uur en ’s avonds ná 22:00 uur doen. Het is dan namelijk een stuk rustiger op de website van de Belastingdienst.