Open grenzen voor kenniswerkers

2 september 2015 | Door redactie

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft aangekondigd dat hij het voor hoogopgeleiden buiten de Europese Unie (EU) makkelijk wil maken om tijdelijk te werken in Nederland.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft bij de opening van het Fieldlab Sociale Innovatie aangekondigd dat het toelatingsbeleid te willen vereenvoudigen. De grenzen moeten makkelijker opengaan door de vereenvoudiging van de regelgeving waardoor het makkelijker moet worden om hoogopgeleiden van buiten de Europese Unie (EU) tijdelijk te laten werken in Nederland.

Ook de SER pleit voor soepel toelatingsbeleid

De Sociaal Economische Raad (SER) bracht eerder al een advies Arbeidsmigratie (pdf) aan het kabinet uit over de regelgeving rond arbeidsmigratie. In het advies pleitte de SER ook al voor een soepeler toelatingsbeleid om de migratie van kenniswerkers van buiten de EU te bevorderen. Minister Asscher heeft zijn plannen ook al bekendgemaakt aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer gaat hierover eind september in overleg.