Tewerkstellingsvergunning straks voor drie jaar verleend

10 oktober 2017 | Door redactie

Een tewerkstellingsvergunning kan straks voor maximaal drie jaar worden verleend. Dat blijkt uit het regeerakkoord 2017. Nu is de maximale geldigheidsduur nog één jaar.

Als een organisatie een tewerkstellingsvergunning aanvraagt voor een buitenlandse werknemer, geldt die vergunning nu voor maximaal één jaar. Als het aan de formatiepartijen ligt, komt daar verandering in. In het regeerakkoord 2017 (tool) staat namelijk dat de tewerkstellingsvergunning straks voor drie jaar verleend kan worden.

Vergunning geldt voor specifieke groep

Werkgevers moeten een tewerkstellingsvergunning aanvragen bij UWV voor werknemers van buiten de Europese Economische Ruimte en Zwitserland die korter dan drie maanden in Nederland gaan werken. Ook voor bepaalde specifieke groepen is een tewerkstellingsvergunning nodig – ongeacht de duur van hun werkperiode. Denk bijvoorbeeld aan seizoenswerkers en werkstudenten. Ook voor asielzoekers die in Nederland gaan werken en werknemers die binnen een internationaal concern worden overgeplaatst, moet de werkgever over een tewerkstellingsvergunning beschikken.