Aanpak ICT-problemen kost politie volgens COR € 52,5 miljoen

8 november 2017 | Door redactie

De centrale ondernemingsraad (COR) van de politie heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de verouderde ICT binnen de organisatie. De noodzakelijke vernieuwingen zouden de politie € 52,5 miljoen kosten.

De politie heeft sinds 2011 veel vernieuwingen op het gebied van ICT doorgevoerd. Een aantal ICT-systemen werkt inmiddels naar behoren, maar de computersystemen voor handhaving en opsporing zijn nog altijd verouderd. De ICT-problemen leiden tot een (te) hoge werkdruk, met werkstress als gevolg. Werkstress is een vorm van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) (tools). Het is de belangrijkste reden voor werkgerelateerd ziekteverzuim in Nederland.  De COR vervult zijn rol als vertegenwoordiger van de werknemers uitstekend door het initiatief voor onderzoek.

COR stuurde eerder al brandbrief over navigatiesystemen

Eerder dit jaar stuurde de COR van de politie al een brandbrief naar de top van de landelijke politie over de niet goed werkende navigatiesystemen in de politiewagens. De slecht functionerende systemen hadden een impact op de werknemers, die gefrustreerd waren, omdat zij een strijd moesten voeren om het gebruik van de auto’s met wel goed werkende apparatuur. Daarnaast arriveerden agenten vanwege de navigatiesystemen soms later dan de vereiste aanrijtijd op locatie.