Alle Google Drive-bestanden straks offline te raadplegen

U kon u al een tijdje Google Drive-bestanden offline gebruiken in browser Chrome, maar nu geldt dat ook voor andere typen bestanden die u heeft opgeslagen bij de clouddienst. Binnenkort kunt u dus ook pdf-bestanden, Office-documenten en foto’s offline benaderen.

27 juni 2019 | Door redactie

Actieve gebruikers van Google Drive zullen al weten dat bestanden gemaakt in Docs, Sheets en Slides offline beschikbaar zijn in browser Chrome. Daar komen op korte termijn ook bestanden bij die niet in een Google-programma zijn gemaakt. Denk aan een rapport dat in pdf-formaat is opgeslagen in Drive. Voorheen had u een probleem als u dit rapport nodig had op een locatie waar geen netwerkverbinding beschikbaar was.

Markeren voor offline gebruik

Google komt nu echter met de optie om alle bestanden in Drive offline beschikbaar te maken. Voorwaarde is dat de gebruiker vooraf de optie inschakelt en de bestanden markeert die hij offline wil kunnen raadplegen. De gebruiker kan dan meteen op een voorbeeld zien hoe het document er in de offline-modus uit komt te zien. De functie is vooralsnog alleen beschikbaar voor organisaties die gebruikmaken van G Suite. Bovendien gaat het om een testversie die nog foutjes kan bevatten. Google is van plan om op korte termijn de functie officieel te lanceren en beschikbaar te maken voor alle Drive-gebruikers.