Coaching in de wetenschappelijke belangstelling

15 mei 2015 | Door redactie

Voor het vormgeven en toetsen van het coachingsbeleid in uw organisatie kunt u steeds beter inspiratie opdoen bij de wetenschap. Uit een inventarisatie van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) blijkt dat er al bijna 1.700 onderzoeken zijn uitgevoerd naar coaching. De NOBCO heeft deze onderzoeken samengebracht in een database.

Coaching is geen keiharde wetenschap zoals wiskunde, maar voor een degelijk coachingsbeleid in uw organisatie kan een wetenschappelijke onderbouwing van groot belang zijn. Coaching staat de laatste jaren nadrukkelijk in de belangstelling van de wetenschap. Inmiddels zijn er 1.693 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over coaching. Tweederde van deze artikelen verscheen in de afgelopen vijf jaar, maar het oudste artikel stamt uit 1927.

Publicaties beschikbaar via database

De NOBCO heeft de publicaties verzameld in een gratis toegankelijke Literatuur database. In deze database vindt u de samenvattingen van de artikelen. Aan de hand van de samenvattingen kunt u volgens de NOBCO via Google Scholar de volledige artikelen terugvinden door daar te zoeken op de volledige titel van het artikel.