Belastingrente VPB daalt in maart naar 8,05%

5 februari 2015 | Door redactie

Per 1 maart 2015 geldt een belastingrente voor de vennootschapsbelasting (VPB) van 8,05%. Tot die datum is dit percentage 8,15%. De belastingrente sluit voor de VPB aan bij de wettelijke rente voor handelstransacties.

De belastingrente voor de VPB kent een ondergrens van 8%. Deze rente wordt berekend vanaf 1 juli na afloop van het belastingjaar tot zes weken na de datum van de aanslag. Er bestaat op dit moment een onderscheid voor de belastingrente tussen het percentage voor de overige belastingen en het percentage voor de VPB. Voor de overige belastingen en de invorderingsrente geldt een ondergrens van 4%. Dit percentage sluit aan bij de wettelijke rente voor niet-handelstransacties.

Uw bezwaar richt zich ook tegen de belastingrente

Een bezwaar of beroep tegen een belastingaanslag richt zich in principe ook tegen de belastingrente. Rendement stelt een handige vaktool beschikbaar waarin u de hoogte van deze rente en andere kerncijfers kunt terugvinden. De vaktool geeft u een overzicht van alle kerncijfers die de financiële administrateur nodig heeft en wordt periodiek geactualiseerd met de meest recente cijfers.

Dringende vragen over de belastingrente?

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de belastingrente, dan kunt u deze als Premium-abonnee ook gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!