Geen blauw meer in de brievenbus

6 februari 2012 | Door redactie

U heeft waarschijnlijk regelmatig een blauwe envelop op de deurmat gehad. Maar als het aan de Belastingdienst ligt gaat deze binnenkort verdwijnen. De fiscus wil namelijk overstappen op een digitale postbus, zodat de blauwe envelop gaat verdwijnen en u de aanslag of beschikking dus digitaal ontvangt. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft aangegeven dat internet de nieuwe norm wordt.

Op dit moment werkt de Belastingdienst nog met de bekende blauwe envelop. Jaarlijks verstuurt de Belastingdienst zo’n 160 miljoen brieven. De wet vereist namelijk dat de fiscus bepaalde aanslagen en beschikkingen op papier uitreikt. De overstap naar de digitale post zal dan ook een kostenbesparing van ongeveer € 95 miljoen voor de fiscus opleveren.   

Wetswijziging nodig

Voor deze digitalisering is echter wel een wetswijziging nodig. Weekers wil dit jaar nog een wetswijziging naar de Kamer sturen. Daarna kan de Belastingdienst op de site een digitale postbus openen waar burgers en bedrijven dan hun correspondentie digitaal kunnen ophalen.