Onder de WKR vervallen afspraken met de fiscus

19 januari 2015 | Door redactie

Met de Belastingdienst kunt u afspraken maken over de behandeling van vergoedingen en verstrekkingen. Onder de werkkostenregeling blijven deze afspraken uit het verleden echter niet altijd in stand. Alleen de afspraken over gerichte vrijstellingen of intermediaire kosten blijven van kracht.

Als u pas per 1 januari 2015 bent overgestapt op de werkkostenregeling, is het belangrijk om te weten dat niet alle afspraken over vergoedingen en verstrekkingen die u met de Belastingdienst heeft gemaakt, in stand blijven. Alleen de afspraken over vergoedingen en verstrekkingen waarvoor onder de WKR een gerichte vrijstelling geldt of die onder intermediaire kosten vallen, blijven van kracht. Alle andere afspraken over vergoedingen en verstrekkingen zijn per 2015 komen te vervallen.

Tot het loon van de werknemer rekenen

Heeft u bijvoorbeeld afgesproken met de fiscus dat u werknemers een bepaalde vaste kostenvergoeding geeft, dan moet u opletten dat in die kostenvergoeding geen bestanddelen zitten die u onder de WKR tot het loon van de werknemer moet rekenen of in de vrije ruimte moet onderbrengen. In dat geval moet u namelijk de hele vaste vergoeding ten laste van de vrije ruimte laten komen of belasten bij de werknemer.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de werkkostenregeling, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!