Pas op bij verzoek registratie BTW-nummer!

3 december 2014 | Door redactie

Recent ontvingen veel ondernemingen een verzoek om het BTW-nummer op Europees niveau te registreren. De Belastingdienst heeft laten weten dat deze registratie niet nodig is. U moet het formulier dus niet invullen!

Het bedrijf Company Data GmbH heeft onlangs ondernemingen verzocht om het BTW-nummer te registreren én te publiceren in het Europees Centraal Register. Als u het formulier invult, moet u een flink bedrag aan kosten betalen. Het bedrag kan oplopen tot € 760. Na ondertekening zit u bovendien vast aan een contract van 12 maanden. Op de website fraudehelpdesk.nl kunt u een voorbeeld bekijken. Registreer uw BTW-nummer hier niet!

Een registratie is niet verplicht

Naast de Belastingdienst heeft ook de Europese Commissie gewaarschuwd voor de verstuurde formulieren. Het is dus geen verzoek van een officiële Europese Instantie. De Europese Unie heeft een register waarin BTW-nummers zijn opgeslagen. De BTW-nummers die de Belastingdienst afgeeft staan in dit register. De geldigheid van een BTW-nummer kunt u op de website van de Europese Commissie controleren.