PKIoverheid certificaat nog niet aangevraagd?

10 oktober 2012 | Door redactie

Dan kunt u er maar beter vaart achter zetten! Vanaf 1 januari 2013 bent u verplicht de aangiften inkomstenbelasting (IB) en vennootschapsbelasting (VPB) te doen met SBR via een beveiligd kanaal van de overheid, Digipoort.

In het bericht 'Check en vergelijk nu uw SBR software!' kon u lezen dat de SBR Software Check u ondersteunt bij de verplichte overstap naar SBR.  Het BAPI-certificaat is namelijk vanaf 1 januari niet meer geldig voor de aangiften IB en VPB.. Zonder een PKIoverheid services certificaat kunt u dus binnenkort geen aangiften IB en VPB meer doen. Ook heeft de aanvraagprocedure van een PKIoverheid services certificaat de nodige doorlooptijd. Het betrouwbaarheidsniveau van een PKIoverheid certificaat is namelijk hoger, waardoor uw onderneming te maken kan krijgen met strengere aanvraagprocedures. Vraag uw certificaat dus op tijd aan!

Alleen bij gecertificeerde ondernemingen

De PKIoverheid certificaten kunt u bij de volgende gecertificeerde ondernemingen aanvragen:

  • KPN Corporate Market BV
  • ESG de elektronische signatuur BV
  • Quo Vadis Trustlink BV
  • Digidentity BV

Verplicht SBR gebruiken

Er zijn ook een aantal diensten die op een later tijdstip overgaan op SBR. Ook blijven er een aantal handelingen waarvoor u uw KPN BAPI-certificaat kunt blijven gebruiken.

Schema verplicht gebruik SBR