Toch pas na 1 oktober weer belastingen gaan betalen

24 juni 2021 | Door redactie

Ondernemers krijgen toch nog tot 1 oktober 2021 uitstel van de betaling van hun belastingen in plaats van tot 1 juli. De Tweede Kamer had hierom gevraagd en staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft dit verzoek nu gehonoreerd.

Ondernemers kunnen in verband met de coronacrisis een beroep doen op belastinguitstel bij de Belastingdienst. Dit uitstel geldt al vanaf medio maart van vorig jaar. Het belastinguitstel zou op 1 juli a.s. eindigen maar de Tweede Kamer pleitte er in een motie voor om hier nog drie maanden bovenop te doen, dus tot 1 oktober. Op deze datum lopen ook de meeste (andere) economische coronasteunmaatregelen af. Staatssecretaris Vijlbrief heeft nu laten weten dat hij de motie gaat uitvoeren.

Voor probleembetalers komen schuldtafels

Vijlbrief gaf ook aan dat er voor ondernemers die na 1 oktober nog steeds problemen hebben met het betalen van hun belastingen zogenoemde ‘schuldentafels ‘ komen. Hij gaat hierbij om tafel met het kabinet, banken en andere private schuldeisers om te praten over de aanpak van de belastingschulden bij ondernemers. Het gaat hierbij om maatwerk: alleen levensvatbare ondernemingen komen ervoor in aanmerking en kwijtschelding van de schulden kan volgens het kabinet alleen als private schuldeisers ook schuld wegstrepen. Hij benadrukt ook nog maar eens dat een algemene kwijtschelding van de belastingschulden er niet in zit.

Op tijd nog om uitstel vragen

Ondernemers die nog geen uitstel hebben aangevraagd kunnen dat alsnog doen om de gunstige afbetalingsregeling niet te missen. Dit kan dus nog tot en met 30 september 2021. Verlenging is ook tot en met die datum mogelijk. Uitstel aanvragen of verlengen kan via een online formulier of via een brief. Soms is er ook een verklaring nodig van een onafhankelijke deskundige, zoals een accountant.

Bijlagen bij dit bericht