Update browser voor bezoek site Belastingdienst per 1 mei

Voor de meeste gebruikers is de manier waarop ze internet bezoeken gebonden aan één van de 4 grote browsers: Internet Explorer, Chrome, Firefox en – voor Apple-adepten – Safari. Ook voor browsers geldt dat ze updates kennen. Soms moet een update worden toegepast om gebruik te kunnen blijven maken van diensten, zoals van de Belastingdienst. Updates daarvoor zijn per 1 mei nodig.

1 mei 2020 | Door redactie

Browsers zijn naast elkaar te installeren en zitten elkaar niet in de weg. Er zijn veel internetbrowsers waarmee organisaties op de website van de Belastingdienst kunnen surfen. Het is verstandig om regelmatig browsers te updaten. In elke nieuwe update zitten namelijk verbeteringen, niet alleen op het gebied van de functionaliteit maar ook op het gebied van veiligheid. Door de updates uit te voeren, blokkeert een browser zodra hij een beveiligingslek op intern tegenkomt. Zo blijft surfen veilig en heeft uw organisatie minder kans op cybercrime

Site Belastingdienst per 1 mei niet toegankelijk voor oude browser

De site van de Belastingdienst moet extra veilig zijn tegen malware en hacken. De Belastingdienst waarschuwt dat per 1 mei sommige portalen en websites met verouderde browsers ontoegankelijk zijn. Let er dus op dat de IT-systemen binnen uw organisatie ook zorgen voor een browser update. De Belastingdienst ondersteunt de volgende browsers:

  • Chrome versie 39 en hoger
  • Firefox versie 31 en hoger
  • Internet Explorer 11 en hoger
  • Safari versie 7 en hoger

Als uw organisatie per 1 mei geen toegang meer heeft tot de site of portalen van de Belastingdienst, werk dan de browser(s) bij naar de nieuwste versie. Updaten is sowieso goed voor de veiligheid van uw IT-systemen en dus voor heel veel organisaties. Uit onderzoek onder ceo’s, cfo’s en eindverantwoordelijken voor de financiële administratie werkzaam binnen het mkb en het grootbedrijf blijkt namelijk dat nu al bijna twee derde van Nederlandse organisatiesde processen heeft gedigitaliseerd. Verwacht wordt dat dit in 2022 ruim drie kwart zal zijn.