UWV bewaart brieven over ZW en WAZO voor werkgevers

11 mei 2015 | Door redactie

Voortaan staan alle brieven die uw onderneming van UWV ontvangt over Ziektewet- en WAZO-uitkeringen van werknemers op het werkgeversportaal UWV. UWV bewaart ze daar tot vijf jaar na het einde van de uitkering.

Als uw onderneming zieke of zwangere werknemers heeft die een uitkering krijgen op grond van de Ziektewet (ZW) of Wet arbeid en zorg (WAZO), moet u de brieven die u daarover ontvangt in de administratie bewaren. Voortaan kunt u ze echter vanaf de dag na dagtekening ook terugvinden op het werkgeversportaal UWV.

Brieven op portaal zelf opslaan of printen

Om de brieven te kunnen bekijken, moet u een account hebben voor het werkgeversportaal. De aanvraagprocedure duurt één week. Als u inlogt, kunt u op uw profielpagina aangeven dat u een e-mail wilt krijgen op het moment dat er een nieuwe brief voor u klaarstaat.
Voorlopig ontvangt u alle brieven over uitkeringen ook nog per post, maar uiteindelijk zal UWV ze alleen nog via het werkgeversportaal aanbieden. U kunt de brieven op het portaal zelf opslaan als pdf of printen. Alleen van brieven waarbij een actie of reactie van u wordt verwacht, stuurt UWV in toekomst nog een papieren versie.

Bewaartermijn aangehouden op portaal

UWV neemt de bewaartermijn in acht en bewaart de brieven op het werkgeversportaal tot vijf jaar nadat de betreffende uitkering is afgelopen.