Nog tot 1 januari 2021 uitstel van betaling mogelijk

Alle ondernemers, of ze nu al wel of niet al eerder om uitstel hebben verzocht, kunnen nog tot 1 januari 2021 een beroep doen op uitstel van betaling van hun belastingen. Op 4 november heeft de Belastingdienst daarvoor weer het digitale uitstelportaal geopend.

5 november 2020 | Door redactie

Door de tweede golf van het coronavirus en de coronamaatregelen kunnen weer veel ondernemers niet aan hun fiscale verplichtingen voldoen. Om deze groep tegemoet te komen heeft de Belastingdienst het wederom mogelijk gemaakt om uitstel van betaling aan te vragen voor de diverse belastingen en daarom het digitale uitstelportaal op 4 november heropend tot 1 januari 2021. Dit portaal was eerder op 1 oktober 2020 gesloten. Om deze versoepeling van het uitstelbeleid was door de Tweede Kamer in een motie gevraagd.

Wel aan de voorwaarden voor uitstel voldoen

Ondernemers kunnen om uitstel van betaling vragen tot 1 januari 2021 als ze aan de voorwaarden voldoen. Deze krijgen dan ook te maken met de aflossingsregeling die op 1 juli 2021 start en waarbij de aflossing over maximaal 36 maanden uitgesmeerd kan worden. Ondernemers die na 1 oktober 2020 om het ‘gewone’ uitstel van betaling hebben verzocht vallen ook automatisch onder het soepele uitstelbeleid.

Bijlagen bij dit bericht