Tijdelijk gratis thuiswerksoftware door coronavirus

Vanwege het besmettingsgevaar van het coronavirus COVID-19, werken veel mensen deze periode gedwongen vanuit huis. Om dat te faciliteren, bieden Google en Microsoft hun zakelijke thuiswerksoftware tijdelijk gratis aan.

5 maart 2020 | Door redactie

Het zal weinigen ontgaan zijn dat het coronavirus ook in Nederland voet aan de grond heeft gekregen. Misschien werkt u daardoor nu wel gedwongen een paar dagen vanuit huis of zit u zelfs in quarantaine, om eventueel besmettingsgevaar te voorkomen. Om de thuiswerkers tegemoet te komen, maken Google en Microsoft hun zakelijke thuiswerksoftware tijdelijk gratis beschikbaar door de proefperiodes ervan te verlengen.

Kosteloos gebruikmaken van betaalde apps

Doel van deze gratis actie is medewerkers van organisaties en scholen makkelijker thuis te laten werken. Wereldwijd kunnen klanten van Google’s G Suite tot 1 juli 2020 kosteloos gebruikmaken van betaalde apps, zoals Google Drive om vergaderingen in op te nemen en op te slaan. Ook Hangouts Meet is voorlopig gratis te gebruiken, voor bijvoorbeeld videoconferenties met een maximum aantal deelnemers van 250 of voor livestreams met maximaal 100.000 kijkers.

Premiumversie Microsoft Teams half jaar gratis

Microsoft geeft het komende half jaar trials weg van de geavanceerde, betaalde functies van Microsoft Teams. Het gaat om apps van de premiumversie voor online vergaderingen, chats, bestanden delen en videoconferenties. Waren deze trials in eerste instantie alleen bedoeld voor ziekenhuizen, scholen en organisaties in China, nu zijn ze wereldwijd beschikbaar.

Bijlagen bij dit bericht