Crediteuren

In veel organisaties schiet het beheren van de crediteuren er nogal eens bij in. Facturen worden gecontroleerd en betaald, al dan niet op tijd. Efficiënt crediteurenbeheer kan behoorlijk wat geld opleveren. Denk maar eens aan betalingskortingen die u kunt krijgen of aan de wettelijke rente wegens te laat betalen die u kunt besparen. Ook kunt u veel tijd besparen als u uw crediteurenbeheer beter op orde heeft. Als u op tijd betaalt of aangeeft waarom u een factuur niet wilt betalen, scheelt dat in het aantal contactmomenten (telefoontjes, aanmaningen e.d.) met uw crediteur. Maak één persoon op de financiële administratie verantwoordelijk voor het crediteurenbeheer. Deze werknemer kan veel geld voor uw organisatie ‘verdienen’. Stel daarnaast een goed crediteurenbeleid op. Dat voorkomt dat er een ad hoc-beleid gevoerd wordt.

Uitgelicht

 

Wat is een deelnemerschapslening?

Directeur-grootaandeelhouder (dga) | Publicatiedatum 24-03-2021

Van de Belastingdienst mag ik een lening die ik niet meer krijg terugbetaald niet afwaarderen omdat er sprake is van een deelnemerschapslening. Wat is dit precies?

Wat doet de ECB in deze financiële crisis?

Financiering | Publicatiedatum 26-03-2020

De Nederlandse overheid heeft een pakket noodmaatregelen gepresenteerd, maar wat doet de Europese Centrale Bank (ECB) eigenlijk in deze financiële crisis?

Wie moeten een jaarrekening deponeren?

Jaarverslag en jaarrekening | Publicatiedatum 29-07-2019

Welke organisaties zijn verplicht om een jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel?

Wat te doen als financieel onheil nadert?

Begroten 6 minuten | 25-03-2020

Hoewel het coronagevaar uit China al sinds december 2019 op de loer lag, kon niemand bevroeden hoe snel ook Nederlandse ondernemers veel te...

Veel kanttekeningen te plaatsen bij netto werkkapitaal

Boekhouden 4 minuten | 15-04-2019

De current ratio is de ratio die het meest wordt gebruikt in de praktijk bij de beoordeling van de liquiditeit van een organisatie. De ratio...