Crowdfunding wint aan populariteit

28 januari 2013 | Door redactie

De nieuwe manier van fondsenwerving heet crowdfunding. Hierbij brengen verschillende kleine investeerders gezamenlijk geld bijeen om dure projecten te bekostigen. De populariteit van deze manier van fondsenwerving heeft de afgelopen tijd een enorme vlucht genomen. In 2012 is er alleen al in Nederland € 14 miljoen via crowdfunding opgehaald.

De minister van Financiën liet eerder al weten voorstander te zijn van een verantwoorde groei van crowdfunding. Werd er in 2011 via deze weg nog € 2,5 miljoen opgehaald, in 2012 was dat al zes keer zoveel. Vooral de creatieve sector maakt al vaak gebruik van crowdfunding. In 2012 haalde de sector op deze manier € 2 miljoen op. Ook in de zorg groeit de interesse voor het financieren van bijvoorbeeld medisch onderzoek door middel van crowdfunding.

Geld inzamelen om een project te realiseren

Ook uw organisatie kan via crowdfunding geld inzamelen om een project te realiseren. Als u – via verschillende online platforms – bijvoorbeeld honderd mensen of bedrijven vindt die elk € 100 aan uw project doneren, beschikt u al over € 10.000 waarmee uw doel mogelijk al een stap dichterbij komt.