Bijverdienen met Microsoft: vindersloon lekken omhoog

Zijn de IT-specialisten in de organisatie toe aan een uitdaging? Dan is dit het moment om ze tippen dat ze premiejager kunnen worden. Microsoft heeft namelijk het beloningssysteem voor het vinden van lekken in zijn software opgepoetst.

6 mei 2021 | Door redactie

Als iemand in Microsoft-producten softwarefoutjes (‘bugs’) of lekkages tegenkomt die gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid of privacy van gebruikers, kan hij in aanmerking komen voor een beloning. Het komt de beveiliging van software en gevoelige data (tool) ten goede, en daar profiteert uiteindelijk iedereen van. Gemiddeld gaat het hierbij om een bedrag van omgerekend ongeveer € 5.000. En dat bedrag kan flink oplopen, want voor een gevonden lek in het door het massale thuiswerken immens populaire communicatieprogramma Microsoft Teams keert de softwaregigant zelfs tot € 25.000 uit als ‘bounty reward’. Ook voor minder ernstige bugs en lekken kan iemand trouwens altijd nog een aardige beloning opstrijken.

Vindersloon

Een organisatie zou kunnen afspreken dat een IT-professional een deel kan houden als vindersloon, als de digitale speurtocht bijvoorbeeld onder werktijd plaatsvindt en/of met behulp van de systemen van de organisatie. Voor vragen of het melden van gevonden lekkages, heeft Microsoft het e-mailadres bounty@microsoft.com ter beschikking.

Bijlagen bij dit bericht