Actuele cyberaanvallen op kaart te volgen

Cyberaanvallen vinden altijd in het geniep plaats. Tot nu. De Duitse telecomprovider Deutsche Telecom heeft een digitale wereldkaart gemaakt waarop u kunt zien waar ter wereld actuele cyberaanvallen gaande zijn. Deutsche Telekom heeft die digitale wereldkaart met cyberaanvallen online gezet, zodat iedereen hem kan raadplegen.

11 maart 2013 | Door redactie

De Duitse telecomprovider Deutsche Telecom heeft op verschillende plekken in de wereld ‘honeypots’ geplaatst, die een cyberaanval kunnen detecteren. Honeypots zijn een soort digitaal lokaas voor geautomatiseerde aanvallen. Ze hebben die honeypots – 97 in totaal – nodig om zelf te kunnen zien waar een aanval gaande is, zodat ze tijdig maatregelen kunnen nemen. De informatie die ze hieruit kregen, hebben ze verwerkt in een wereldkaart, en ze hebben nu die kaart met actuele cyberaanvallen online gezet. Uit de kaart is op te maken dat op dit moment de meeste aanvallen uit Rusland komen. 

Gedetailleerde informatie op te vragen

U kunt op de kaart inzoomen en per afzonderlijke aanval gedetailleerde informatie opvragen. Daarnaast kunt u statistieken van de afgelopen maand opvragen. Deutsche Telekom zal de informatie ook doorgeven aan de autoriteiten en eventueel aan beveiligingsbedrijven. Zo wordt het misschien mogelijk beter in te spelen op cybercriminaliteit.