Apple geeft een lesje phishingmails herkennen

4 juli 2014 | Door redactie

Gebruikers van Apple-producten moeten op hun hoede zijn als ze een e-mail ontvangen met het verzoek om hun gegevens te controleren. Apple is niet blij met dit soort frauduleuze phishingmails waarmee cybercriminelen proberen gegevens van klanten te ontfutselen. Daarom leert Apple gebruikers hoe ze phishingmails herkennen.

Onlangs was het weer zover: er circuleerde een phishingmail die afkomstig leek van Apple. In het bericht – dat bijna niet van echt te onderscheiden was –  werd aan klanten gemeld dat het Apple-account tijdelijk geblokkeerd was. Zij moesten op een link klikken om hun gegevens te controleren. Op deze manier probeerden cybercriminelen persoons- en creditcardgegevens te stelen.

Phishing herkennen aan url

Oplettende klanten hadden aan de url kunnen zien dat Apple de e-mail niet had verstuurd. Het webadres eindigde namelijk niet op apple.com. Omdat het technologieconcern vaker met phishingaanvallen te kampen heeft, is er nu een speciale pagina in het leven geroepen om klanten te informeren hoe zij kunnen bepalen of een e-mail echt van Apple afkomstig is. Op de pagina zijn ook algemene tips te vinden voor het herkennen van phishing