Blokkeert Internet Explorer meeste malware?

1 oktober 2012 | Door redactie

Browsers tonen dagelijks aan miljoenen mensen over de hele wereld allerhande paginalinks en downloads. Cybercriminelen maken hier graag gebruik van, en proberen via de browsers malware te verspreiden. Internet Explorer is in een test als beste uit de bus gekomen in het herkennen en blokkeren van schadelijke software.

Onderzoeksbureau NSS Labs bekeek hoe goed de verschillende browsers malwareherkennen. Internet Explorer 9, Apple Safari 5, Google Chrome 19 en de Mozilla Firefox-versies 7 t/m 13 mochten het tegen elkaar opnemen bij het detecteren van 85.000 kwaadaardige links. De test werd iedere zes uur herhaald, net zo lang totdat de link niet meer actief was. Internet Explorer wist in deze testperiode de meeste malware te herkennen en blokkeren. Maar liefst 94% van de slechte links werd door de browser van Microsoft tegengehouden. Meer dan Google Chrome, dat uitkomt op een percentage van 28%. Firefox en Safari schommelen beiden rond de 5%.

Browser vaker als beste getest

Het is wel de vraag hoeveel waarde u aan zulke tests moet hechten. Zo is Internet Explorer al vaker als beste browser uit tests gekomen, en met flinke marges ten opzichte van de concurrenten. Boze tongen beweren dan ook op zijn tijd dat dergelijke resultaten gekleurd worden door sponsors.