Cybercriminelen richten pijlen op webwinkels

2 maart 2016 | Door redactie

Het adequaat beveiligen van webwinkels is belangrijker dan ooit. De online retail-industrie staat namelijk met stip bovenaan het lijstje van websites die cybercriminelen willen overnemen. Webapplicatie-aanvallen richten zich inmiddels bijna volledig op online retail.

Misschien heeft u nog nooit gehoord van een webapplicatie-aanval, maar webwinkels doen er goed aan hierop bedacht te zijn. Bij  een webapplicatie-aanval probeert een cybercrimineel om de applicaties waar uw webwinkel van afhankelijk is te gijzelen. Vaak met de bedoeling om uw organisatie af te persen. Denk bijvoorbeeld aan de applicaties waardoor uw mobiele website in de lucht blijft of die ervoor zorgen dat klanten kunnen afrekenen (tool). U kunt zich de schade voorstellen als dit soort applicaties door een kwaadwillende platgelegd worden.

Flinke groei webapplicatie-aanvallen

In het vierde kwartaal van 2015 richtte maar liesft 95% van de webapplicatie-aanvallen zich op de online retail. Dat is te lezen in het rapport  Q4 2015 State of the Internet van beveiligingsspecialist Akamai. De groei van het aantal aanvallen op webwinkels is schrikbarend; in het derde kwartaal was nog 55% van de aanvallen gericht op online retailers.