Flash Player niet langer lek als een mandje

13 augustus 2015 | Door redactie

Hackers zien op allerlei manieren hun kans schoon om computers over te nemen. Eén van de mogelijkheden was de videoplug-in Flash Player. Dankzij een nieuwe update van Adobe zijn er weer wat gaten gedicht.

Via de videoplug-in Flash Player hebben hackers makkelijk toegang tot een computer. U hoeft maar per ongeluk een verkeerde website te bezoeken of een advertentie met een onderliggend virus aan te klikken via een ingesloten Flash-bestand of u heeft de weg gebaand voor een aanvaller. Daarmee kan de hacker zelfs toegang krijgen tot uw hele computer. 

Adobe dicht gaten met nieuwe update

Adobe heeft nu een belangrijke update voor Flash Player uitgebracht. Dankzij deze update zijn er nu 35 lekken in de videoplug-in verholpen. Bijna alle van deze zwakke plekken gaven hackers de mogelijkheid om uw computer te bevuilen met malware. Dat is dankzij de nieuwe update niet meer mogelijk. Adobe vindt de nieuwe beveiligingsupdate zo belangrijk dat u als gebruiker de update naar Flash Player versie 18.0.0.232 binnen twee dagen moet installeren. In het geval van Google Chrome, Internet Explorer 10 en 11 op Windows 8 en 8.1 en Microsoft Edge op Windows 10 zullen Google en Microsoft de update uitrollen.