Groen licht voor wifiprotocol WPA3 in nieuwe routers

29 juni 2018 | Door redactie

WPA3, het nieuwste beveiligingsprotocol voor wifiverbindingen, mag vanaf nu in nieuwe routers gebruikt worden. Dat heeft de Wi-Fi Alliance, de organisatie die draadloze technologie reguleert, bekendgemaakt.

Op dit moment is WPA2 nog het standaard protocol dat routerfabrikanten kunnen gebruiken om wifiverbindingen te beveiligen en versleutelen met wachtwoorden. De wereld van de cybercrime (tool) staat echter niet stil. Sterker nog: cyberboeven worden steeds vernuftiger. De komst van WPA3 moet het hackers onder meer onmogelijk maken om verschillende wachtwoorden in te voeren in de hoop uiteindelijk de juiste te pakken te hebben.

Ook veiliger wifi door software-update

De Wi-Fi Alliance heeft groen licht gegeven voor het algemeen gebruik van WPA3. Het betekent dat routerfabrikanten de technologie vanaf nu in nieuwe routers kunnen verwerken. Organisaties kunnen wachten tot de nieuwe routers op de markt komen, maar het is ook mogelijk de software van de huidige router te updaten. Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk welke routerfabrikanten ook daadwerkelijk software-updates voor WPA3 zullen aanbieden.