Hulp voor gedupeerde cybercrime met digiknop

18 december 2013 | Door redactie

Is uw onderneming slachtoffer geworden van cybercrime, dan kunt u vanaf vandaag met een digitale hulpknop advies en een doorverwijzing krijgen. Vandaag hebben minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en directeur Visser van MKB-Nederland deze hulpknop gelanceerd, zodat ondernemingen met één druk op de knop weten waar ze aan toe zijn.

Uit onderzoeken blijkt dat cybercrime in het Nederlandse bedrijfsleven steeds meer toeneemt. Bovendien blijkt dat in 2012 maar liefst 57% van het midden- en kleinbedrijf slachtoffer is geweest van verschillende vormen van cybercrime. Vaak weten ondernemingen niet hoe ze cybercriminaliteit moeten aanpakken. Daarnaast speelt geld- en tijdgebrek ook een grote rol in de aanpak van digitale veiligheid. De digitale hulpknop moet hier verandering in brengen.

Direct advies voor gedupeerden cybercrime

Hiervoor is de website Stop cybercrime opgericht waar uw onderneming direct advies kan krijgen. De aangeboden hulp richt zich op vier categorieën van cybercriminaliteit: internetoplichting, laster en smaad, digitale inbraak en systeemproblemen. Per categorie van cybercriminaliteit is ook onderscheid gemaakt in mogelijke vormen waar uw onderneming mee te maken kan krijgen zoals identiteitsfraude, bedrijfsspionage of het plat leggen van uw server. Klikt u verder op de website, dan krijgt u meer informatie over de verschillende vormen van cybercriminaliteit, hoe u dit kunt herkennen en welke stappen u kunt ondernemen.