Inloggen op Gmail met een QR-code?

18 januari 2012 | Door redactie

Inloggen op een openbare computer vormt altijd een risico. Vooral als u gebruikmaakt van WiFi moet u op uw hoede zijn. Wilt u uw Gmail-account openen dan kan dat binnenkort misschien zonder uw wachtwoord achter te laten op de openbare computer. Google is aan het experimenteren met inloggen via uw smartphone. De QR-code speelt hier een grote rol bij.

Google heeft plannen om de QR-code op een bijzondere manier te gebruiken. Er is net een experiment afgerond met inloggen op Gmail via een QR-code. Op die manier inloggen is prettig als u op een openbare computer werkt. U opent dan een speciale pagina op de computer. Vervolgens scant u de QR-code die verschijnt met uw smartphone. Nadat u op de landingspagina uw inloggegevens heeft ingevuld staat u ingelogd op de openbare computer

QR-code verkleint risico

Omdat u uw gebruikersnaam en wachtwoord intypt op uw smartphone registreert de openbare computer uw inloggegevens niet. U loopt zo dus minder risico wanneer u uw e-mail wilt controleren in een internetcafé of hotspot. Het is nog niet bekend of en wanneer inloggen met een QR-code officieel wordt gelanceerd.