iOS weinig te duchten van lekken

Heeft u toevallig een iPad of een iPhone in uw bezit, dan hoeft u niet erg te vrezen voor malware. Besturingssysteem iOS krijgt namelijk relatief weinig te maken met virussen en malware. Symbian en Android brengen het er in vergelijking een stuk slechter vanaf. Apparaten van Apple lijken dus veiliger dan de concurrentie, maar blijf ook met een iOS-toestel op uw hoede met apps.

30 november 2011 | Door redactie

Het moge duidelijk zijn dat Android het nieuwe doelwit is van internetcriminelen. Volgens de laatste cijfers zou malware op dit besturingssysteem in een jaar tijd met 400% zijn toegenomen. Toch is Symbian nog steeds koploper als het gaat om mobiele malware. Het besturingssysteem iOS van Apple komt als beste uit de bus. Er zijn maar weinig aanvallen tegen iOS gericht. De beveiliging van Apple lijkt dus dik in orde.

Ook voorzichtig met iOS

Over de gehele linie neemt mobiele malware wel in rap tempo toe. In vergelijking met 2009 is malware op mobiele apparaten volgens McAfee verdubbeld. Hoewel het werkelijke aantal meevalt, kunt u beter geen risico nemen. Blijf dus voorzichtig met het downloaden van apps, ook als uw apparaat draait op iOS. Voor u het weet heeft u met een kwaadaardige app te maken die dure sms-berichten verstuurt of gevoelige informatie buit maakt.