Is uw LinkedIn-wachtwoord gestolen bij hack?

25 mei 2016 | Door redactie

Herinnert u zich nog de grote hack bij LinkedIn waarbij de inloggegevens van 164 miljoen gebruikers zijn gestolen? U kunt nu controleren of uw gebruikersnaam en wachtwoord bij die hack in verkeerde handen zijn gevallen. De e-mailadressen van gedupeerde LinkedIn-leden zijn namelijk online verschenen.

In 2012 zat de schrik er even goed in bij LinkedIn. Hackers wisten namelijk het systeem van LinkedIn te kraken en maakten de gegevens van 164 miljoen gebruikers buit. Er is dus een redelijke kans dat ook uw gebruikersnaam en wachtwoord toen op straat zijn komen te liggen. Of dat echt zo is, kunt u nu checken in een database die beveiligingsexpert Troy Hunt online heeft gezet. Op zijn website Have I been Pwnd? kunt u uw e-mailadres invullen. U krijgt vervolgens meteen te zien of uw gegevens zijn gestolen bij de LinkedIn-hack.

Wachtwoorden door LinkedIn gereset

Overigens kunt u meteen zien of uw wachtwoord buit is gemaakt bij een andere grote hack, zoals die bij Adobe in 2013. De gegevens die in 2012 zijn gestolen van LinkedIn kunnen niet meer gebruikt worden om op uw account in te loggen bij de zakelijke netwerksite. LinkedIn besloot namelijk meteen om alle wachtwoorden te resetten en stuurde gebruikers een e-mail met het verzoek om een nieuw wachtwoord kiezen. Mochten uw gegevens zijn gehackt, ga dan na of u het toenmalige LinkedIn-wachtwoord op dit moment nog gebruikt voor een andere dienst. Zo ja, verander dat dan direct om verdere schade te voorkomen.