Laat een hacker uw systemen kraken

25 februari 2013 | Door redactie

U kunt misschien denken dat uw organisatie goed beschermd is tegen hackers maar in de praktijk valt dat wel eens tegen. Vaak weten hackers toch in te breken op een netwerk en zo (privacy-) gevoelige informatie te bemachtigen. U kunt nu gratis laten controleren wat uw beveiliging waard is door uw systeem te laten kraken.

U moet ervoor zorgen dat uw bedrijfsinformatie goed beveiligd is. Ontstaat er een lek, dan heeft u een groot probleem. Gevoelige informatie ligt dan op straat of is in handen van kwaadwillenden. Dat is op zijn zachtst gezegd slecht voor het imago van uw organisatie. Het vertrouwen van uw klanten zal erdoor geschaad zijn. Ondanks een goede beveiliging is het voor hackers vaak toch mogelijk om (privacy-) gevoelige informatie te bemachtigen. U kunt nu gratis laten controleren of uw beveiliging voldoende is.

Gratis ethische hack

De zogenoemde ethische hacker breekt alleen digitaal in bij organisaties om ze op de zwakheden in hun systemen te wijzen. In de maand april kunt u gratis een ethische hack laten uitvoeren. U kunt uw organisatie aanmelden als u al bezig bent met informatiebeveiliging, maar de zaken nog niet perfect op orde heeft. Aanmelden kan via de website van Consultancybedrijf LBVD.
Bent u de gelukkige, dan zal een ethische hacker zichzelf toegang verschaffen tot de systemen van uw organisatie. Vervolgens sluit hij een WiFi-toegangspunt aan en belt hij u op via deze verbinding. Ten slotte logt u – met hulp van de hacker – via deze WiFi-verbinding in op uw eigen netwerk. De hacker bewijst zo dat hij toegang heeft tot het netwerk van uw organisatie.