Microsoft vertelt u wat te doen bij een lek

26 september 2012 | Door redactie

Microsoft heeft geen goede beurt gemaakt met het grote beveiligingslek in Internet Explorer. Het lek is inmiddels gedicht, maar het is een kwestie van tijd voordat het volgende beveiligingsgat zich aandient. Op de website van Microsoft vindt u enkele tips om te voorkomen dat u de dupe wordt van een beveiligingslek.

Internet Explorer, Adobe Reader; Java; alle populaire software krijgt in meer of mindere mate te maken met beveiligingslekken. Het is soms niet te voorkomen, maar door de tips van Microsoft op te volgen maakt u de kans kleiner dat u door een lek besmet raakt met malware. De eerste tip van Microsoft is simpel, maar belangrijk: zorg dat de firewall aan staat en zorg dat software up-to-date is. Ook de plug-ins moeten bijgewerkt zijn. Die worden nog wel eens vergeten.

Microsoft biedt tool aan

Verder beveelt Microsoft aan om de Enhanced Mitigation Experience Toolkit te downloaden. Deze tool creëert obstakels die het lastig maken voor malware om lekken te misbruiken. Het biedt geen garanties, maar het maakt misbruik zo moeilijk als mogelijk. Naast updaten en de tool installeren kunt u ook de beveiligingsinstellingen van uw browser op ‘hoog’ zetten. U kunt dan niet iedere website meer volledig bekijken, maar het is een stuk veiliger. Websites die u vertrouwt zet u op de veilige lijst, zodat die wel altijd goed worden weergegeven.