Nieuw cyberrad maakt u bewust van cybercrime

17 maart 2014 | Door redactie

MKB-Nederland en TNO hebben onlangs het nieuwe cyberrad geïntroduceerd. Dit instrument is door TNO ontwikkeld en maakt u bewust van de risico’s van cybercrime voor uw onderneming. Het cyberrad maakt per sector inzichtelijk welke risico’s er zijn en geeft aan welke maatregelen u kunt treffen om de financiële schade voor uw onderneming te voorkomen of te beperken.

Niet alleen grote ondernemingen zijn  slachtoffer van cybercriminelen, ook  kleinere ondernemingen zijn steeds vaker het doelwit. Een cyberincident kan uw onderneming handen vol geld kosten. Het is verstandig dat u zich hiervan bewust bent en maatregelen neemt. Want door toenemende digitalisering zal de cybercriminaliteit, die nu al een groot probleem vormt, in de toekomst alleen nog maar toenemen. Ruim 60% van de MKB-ondernemingen heeft vorig jaar te maken gehad met één of meerdere vormen van cybercrime, zoals phishing, hacken of voorschotfraude. Het voortbestaan van uw onderneming kan zelfs op het spel komen te staan als een aanval resulteert in verlies van geld of cruciale bedrijfsinformatie.

Met cyberrad kunt u zich wapenen tegen cybercriminaliteit

Omdat het voor kleine, individuele ondernemingen moeilijk haalbaar is om zelfstandig cybercriminaliteit tegen te gaan, hebben MKB-Nederland, TNO en brancheorganisaties de handen ineengeslagen. Per sector is er een collectieve veiligheidsstrategie vastgesteld, waardoor ondernemers  zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit.  Het cyberrad maakt onderdeel uit van deze strategie en helpt de dreigingen per sector inzichtelijk te maken. De introductie van het cyberrad maakt onderdeel uit van de bewustwording- en preventiecampagne Stop Cybercrime Nu. Op  stopcybercrime  of de mkbservicedesk kunt u nog meer diverse tools, scans en adviezen vinden.

Lees meer over cybercrime in FA Rendement nr. 4

In het aprilnummer van FA Rendement kunt u onder andere lezen over de financiële consequenties voor uw onderneming van een cyberincident en over cyberverzekeringen. Heeft u nog geen abonnement? Neem dan een proefabonnement om kennis te maken met FA Rendement.