Oprichting Digital Trust Center voor mkb is een feit

13 juni 2018 | Door redactie

Praktische tips en adviezen over veilig digitaal ondernemen vindt u voortaan op het nieuwe Digital Trust Center (DTC). Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil op deze manier juiste informatie beschikbaar stellen voor ondernemers over cybersecurity.

Momenteel richt de website van het DTC – in de herkenbare stijl van de Rijksoverheid – zich vooral op ondernemers die beginnen met digitaal ondernemen. Verschillende tips en tools helpen hen hun online veiligheid te verbeteren. Zo is er informatie te vinden over:

  • ondernemen en de AVG (tools);
  • hulpoplossingen bij cyberdreigingen en -incidenten;
  • subsidieregelingen;
  • het vergroten van de cyberweerbaarheid;
  • de basisprincipes van veilig digitaal ondernemen.

Het is de bedoeling dat er straks ook informatie verschijnt voor specifieke branches en er een platform komt waar technische experts en ondernemingen informatie kunnen uitwisselen.

DTC wordt volwaardig platform

Met de oprichting van het DTC komt de overheid ondernemers tegemoet die behoefte hebben aan objectief advies op het digitale vlak. Ook MKB-Nederland en VNO-NCW staan achter het initiatief en willen zich actief bemoeien met het uitbouwen van de website. Op 21 juni 2018 is er een voorlichtingsbijeenkomst voor leden over het DTC.
Uiteindelijk moet het DTC een volwaardig platform worden over digitale beveiliging voor grote en kleine ondernemers. Niet alleen voor praktische tips, maar ook voor actuele dreigingsinformatie gezien het feit dat mkb-ondernemingen steeds vaker te maken hebben met cyberaanvallen.