Pas op voor Jessica Reinsch op LinkedIn!

4 november 2013 | Door redactie

Cybercriminelen laten geen werktuig onbenut om u gevoelige informatie afhandig te maken. Zo hebben zij nu ook hun weg gevonden naar netwerksite LinkedIn. Een beveiligingsbedrijf kwam erachter dat er op LinkedIn een profiel te vinden is van een vrouw genaamd ‘Jessica Reinsch’. Het mag na deze introductie geen verbazing meer wekken, maar deze vrouw bestaat dus niet en haar profiel is nep.

Krijgt u op LinkedIn een uitnodiging van ene Jessica Reinsch, krab uzelf dan nog even goed achter de oren. Deze ‘dame’ is zeer actief op de netwerksite en heeft inmiddels al meer dan 400 connecties. In de omschrijving van haar profiel staat echter een link die naar een datingsite wijst. Die site verzamelt hoogstwaarschijnlijk persoonlijke gegevens die gebruikt worden voor doelgerichte cyberaanvallen.

Bewust internetgebruik heel belangrijk

Nu is de kans best groot dat uw digitale pad zich nooit met dat van Jessica Reinsch zal kruisen. Maar dat wil niet zeggen dat u in dat geval helemaal veilig bent in de digitale wereld. Dit voorbeeld illustreert dan ook vooral hoe cybercriminelen telkens nieuwe manieren en routes verzinnen om u een loer te draaien, of erger. Bewust internetgebruik is dan ook een must, want uw gevoelige persoonsgegevens staan ook in 2013 bovenaan het verlanglijstje dat cyberboeven bij de Goedheiligman zullen indienen.