Placebo-apps bestormen Google’s Play Store

29 januari 2015 | Door redactie

Malware is niet het enige waar u alert op moet zijn in de app-winkel; er duiken met regelmaat apps op die niet doen wat ze beloven. Zo werd afgelopen week een app uit de Play Store verwijderd die beloofde de levensduur van de accu te verlengen, maar in werkelijkheid niets deed.

Ga er niet blindelings vanuit dat de app die u heeft gedownload ook doet wat hij belooft. Er duiken steeds meer fraudeurs op. Een tijdje geleden haalde Google een antivirus-app uit de Play Store die niet bleek te werken. De betaalde app liet af en toe een melding zien dat er een scan werd uitgevoerd en zette vervolgens een groen vinkje nadat die was afgerond. In werkelijkheid gebeurde er helemaal niets.

Geld terugvragen aan ontwikkelaar

En nu is het weer zover: de app ‘Battery Life Repair’ zou de batterijduur van smartphones met 28% kunnen verlengen. Helaas bleek dat pakweg één miljoen gebruikers € 2,69 hadden betaald voor gebakken lucht. Google heeft de app inmiddels uit de Play Store verbannen. Opvallend is dat Battery Life Repair erg goede beoordelingen kreeg van gebruikers. Heeft u de app gedownload, dan kunt u het beste contact opnemen met de ontwikkelaar om uw geld terug te vragen.