Prestaties van zakelijke antivirus-software

22 oktober 2012 | Door redactie

Bent u nog tevreden over de antivirus-software die uw bedrijf gebruikt? U kunt nagaan of de prestaties van die antivirus-software nog voldoen aan uw wensen en eisen. De testorganisatie AV Comparatives onderwierp in september jongstleden twaalf recente zakelijke antivirus-pakketten aan een uitgebreid onderzoek naar hun prestaties. U kunt de resultaten lezen in een lijvig rapport.

Testorganisatie AV Comparatives test op regelmatige basis allerlei aspecten van antimalware-software, zowel voor de zakelijke als voor de consumentenmarkt. In september jongstleden concentreerde het instituut zich op de prestaties van twaalf aanbieders van zakelijke antimalware-software. Het ging om avast!, AVIRA, Bitdefender, ESET, Kaspersky, eScan, F-Secure, IKARUS, McAfree, Sophos, Symantec en Webroot. In een rapport van 91 pagina’s bespreekt AV Comparatives uitgebreid de testresultaten per antimalware-pakket, inclusief een handige overzichtstabel.

Ook false positives gemeten

Men ging uit van installatie op Microsoft Small Business Server. In de test werd meegenomen hoe de antimalware-software op server- en op cliëntniveau presteert. Het ging niet alleen om de resultaten als er daadwerkelijk sprake was van malware. Ook keek men naar het aantal ‘false positives’ (een waarschuwing als er niets aan de hand is) en andere aspecten, zoals de kwaliteit van de handleiding.